Mat & Dryck

Matentusiaster blir inte besvikna när de reser till Beirut. Här finns ett brett urval av allt från flotta restauranger till spännande gatukök. På menyn hittar du mängder av Libanons egna specialiteter men också influenser från alla världens kök.

För dig som vill prova allt

Om du vill prova så mycket som möjligt gör du bäst i att beställa en mezze – ett antal varma och kalla små rätter som du kan plocka ihop själv om du inte vill välja en färdig meny. En mezze börjar oftast med en liten sallad. Därefter följer kikärtsröran hummus, auberginpurén babaghanoush, pitabröd och falafel. Först därefter äter man en kötträtt, och avrundar sedan måltiden med färsk frukt och om man vill ett glas av nationaldrycken arak. Vanliga kötträtter i en mezze innehåller antingen lamm eller kyckling. Det går bra att använda pitabrödet att skyffla upp maten med istället för en gaffel.

Var äter man?

Restauranger, krogar och gatukök finns lite överallt i staden, men det är Achrafiyeh som kommit att bli Beiruts gastronomiska centrum. Här hittar du restauranger i toppklass med en bra blandning av lokala och internationella menyer. En populär restaurang med libanesisk mat heter Al-Balad. Priserna ligger i mellanklass och atmosfären är vibrerande, men på grund av sin popularitet är det ofta fullt.