Sevärdheter

Under en sightseeing i Beirut kan du räkna med att få se ett stort antal historiska sevärdheter, många med influenser från det franska inflytandet över staden.

Måste ses i Beirut

Några måsten för dig som turist i Beirut är att besöka ruinerna efter de romerska baden, den vackra parlamentsbyggnaden och de enastående stenformationerna Pigeons Rocks vid kusten av stadsdelen Raouché. De romerska baden ligger bakom Beiruts bankgata. Ruinerna upptäcktes inte förrän på 1960-talet. På 1990-talet restaurerades de till den parkliknande badplats det är i dag. Alla är välkomna, och det kostar ingenting att bada. Bara ett stenkast från platsen ligger dessutom det vackra huset Grand Serail.

Museer

Beiruts museer är populära utflyktsmål för turister som besöker staden. De mest kända museerna är Beiruts Nationalmuseum, Gibran och Nicolas Sursock-museet.

Museernas utställningar är både spännande och lärorika med gott om arv från Beiruts flera tusen år gamla historia. Nationalmuseet samlingar innehåller artefakter från forntiden, bronsåldern, järnåldern, samt de hellinistiska och romanska perioderna. Nationalmuseet har öppet mellan klockan 09.00 till 17.00 tisdag till söndag.

Till fots i Beirut

Beiruts historia finns inte bara samlad i museerna utan även i kvarteren runt omkring. Under en promenad längs de slingrande gatorna i stadskärnan kan du betrakta urgamla hus och andra byggnader från den franska kolonitiden. Flera religiösa monument pryder den historiska stadskärnan, tydligt inspirerade av den franska arkitekturen. Några av dessa är den evangeliska kyrkan, Sankt Louise-kyrkan och de grekiskortodoxa katedralerna Sankt Elias och Sankt George.

För den litteraturintresserade kan ett spännande utflyktsmål vara författaren Khalil Gibrans födelseplats. Det finns innehållsrika, guidade turer för den som vill utforska den kända författarens födelseort Bsharri.

Avsluta dagen med en fantastisk utsikt över kusten från strandpromenaden Corniche. Här strosar invånare och turister på kvällarna för att se den vackra solnedgången över havet.