Nöjen

Beirut har varit känt för sitt pulserande nattliv sedan 1960-talet. Här kan du klubba, äta på fina restauranger, gå på teater eller uppleva någon av stadens spektakulära festivaler.

Klubbar och restauranger

Området Gemayzeh är en av kärnorna i Beiruts nattliv. Här finns ett brett urval av barer och uteställen med varierande musikinriktningar. För en lugn och avslappnad utekväll kan du besöka Bar Louie. Stället är känt för sin blandning av jazz, blues och lokala talanger, samt för sina utsökta tapas. Det finns gott om restauranger i området. Den kanske mest populära är Centrale som gjort sig känd för sin flotta meny och sin trendiga bar på nedervåningen.

Även området Monnot är känt för sitt breda nattlivsutbud. Några av de mest populära barerna är Element och Chrystal som är kända både för maten och musiken.

Teater, dans och musik

Efter inbördeskrigets slut har Beiruts nöjesanläggningar fått ett rejält lyft. Det finns nu mängder av teatrar och musikanrättningar. Teaterföreställningar spelas på antingen arabiska, franska eller engelska. Fråga vilket språk som gäller för den föreställning du vill se.

En av Beiruts mer kända teatrar är Caracalla Dance Theatre där både traditionella och moderna dansföreställningar sätts upp. Men oavsett vart du väljer att spendera din kväll är sannolikheten stor att du kommer höra libanesisk musik. Genren kan beskrivas som en blandning mellan arabiska och europeiska stilar. Invånarna praktiserar gärna folkdans. På restaurangen Nahr Al-Founoun kan du kombinera din middag med en dansföreställning.

Festivaler

Den internationella Baalbeck-festivalen äger rum i juli och augusti varje år och är en av medelhavsområdets mest prestigefulla festivaler. Firandet innehåller båda dans, musik och teater från hela världen.

En bit bort längst kusten hålls årligen den internationella Byblos-festivalen. Hit kommer ofta världskända musiker. Festivalen pågår från juni till augusti.

Shopping

Det finns mycket att utforska för den som gillar shopping. Beirut kryllar av butiker och marknader. Staden har också flera varuhus och köpcentrum med både lokala och internationella butiker. Vill du helst stanna utomhus kan du shoppa loss på någon av stadens marknader.

Butiker

I Beiruts stadskärna finns närmare 350 butiker att botanisera i. Här hittar du bland annat kläder, accessoarer, smycken, möbler, elektronik, böcker och hantverk. De flesta vanliga varor går att hitta runt gatan Hamra, områdena Mar Elias, Ashrafieh och Furn el-Shebback. Vill du kunna pruta bör du hålla dig till kvarteren runt Bourj Hammoud och Basta-Tahta.

Köpcentrum

Det finns flera köpcentrum och varuhus i Beirut. Internationella Virgin Megastore ligger på Place des Martyrs och säljer film musik, datorspel och böcker. Gallerian ABC (ABC Mall) i stadsdelen Achrafieh är stadens största och har ett blandat utbud av butiker, men också restauranger, kaféer och en biograf.

Marknader

Föredrar du att shoppa utomhus i Beirut så kan du utforska stadens marknader. Här säljs mest inhemska produkter såsom libanesiska kläder, mat och tyger, och du hittar garanterat bra souvenirer att ta med dig hem.